20110102

The Breakfast Club

Λοιπόν. Την είδα χτες επιτέλους μετά από τόσο καιρό που περίμενα να τη δω και ενθουσιάστηκα. Μιλάμε ήταν ωραία.
Είναι του '80 και πολύ αμερικανιά το όλο πράγμα, αλλά ήταν πολύ αληθινό. Ντάξει δε μ'αρέσουν αυτά που γράφω. Από την αρχή.

image
(Ταιρίαζει κιόλας μ'αυτό που λέω)

Η ταινία The Breakfast Club πρωτοβγήκε στις αίθουσες του κινηματογράφου το 1985. Από τότε είναι μια από τις πιο γνωστές ταινίες που αφορούν τους εφήβους.
Είναι γυρισμένη απο τον John Hughes, ένα γνωστό και πολύ καλό σκηνοθέτη, που έχει σκηνοθετήσει και το Home Alone -το οποίο δε θέλω να δω ποτέ γιατι σνομπάρω-. Στην ταινία παίζουν οι Emilio Estevez, Molly Ringwald, Judd Nelson, Anthony Michael Hall και Ally Sheedy.


Ο κάθε ένας από αυτούς ανήκει και σε μια διαφορετική κλίκα μαθητών, που πάνω κάτω υπάρχουν σε όλα τα σχολείο. Υπάρχει η ομορφη-ψωνάρα, ο αθληταράς, το φρικιό, ο αλήτης και το φυτό. Οι 5 αυτοί μαθητές πρέπει να περάσουν ένα ολόκληρο Σάββατο σε τιμωρία, όπου καλούνται από το διευθυντή να γράψουν μια έκθεση όπου θα γράφουν τι πραγματικά είναι. 


(Πω ψάχνω για μια φωτό και θέλω να βάλω τα πάντα! Και τόσα quotes! Πωω! Πορώνομαι! :P)

Μέσα στο πρωινό αυτό ανακαλύπτουν όμως τι είναι πραγματικά. Και μαζί βάζουν και σένα (ή μόνο εμένα) να αναθεωρήσεις πολλά πράγματα. Τέλος πάντων. Δεν ξέρω να γράφω άρθρα. Οπότε δείτε το για να καταλάβετε μόνοι σας πόσο καταπληκτικό είναι.
Α και λογικό φρονώ είναι αγαπημένος μου χαρακτήρας να είναι της φρικιοτύπισσας. Από την πρώτη στιγμή τη συμπάθησα. Και δεν είναι καθόλου τέτοιο μιλάμε. Πω. Πρέπει να το ξαναδώ.

Ας βάλω quotes.

"When you grow up, your heart dies."
"We're all pretty bizarre. Some of us are just better at hiding it, that's all."
"Screws fall out all of the time, the world is an imperfect place."

Ααα μα δε ξέρω τι να διαλέξω. Νιώθω ότι δεν της αξίζει αυτό το άρθρο. Και θέλω να βάλω πολλές σκηνές! Πω. Ανοργάνωτος.





image





No comments:

Post a Comment