20110913

Η ημέρα είναι Τρίτη και είναι 13 του μήνα. Αυτό.

Λοιπόν θα μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις που έχω κάνει σήμερα μέχρι τώρα. Βασικά τις ενδιαφέρουσες. Βασικά δεν είναι μόνο σημερινές σκέψεις αλλά δε πειράζει. Μα όλη μέρα, κάθε μέρα ακούω Arcade Fire, Alex Turner και Arctic Monkeys. Το πιστεύω πλέον πως έχω πρόβλημα. Ειδικά με Arcade Fire. Αλλά οι άνθρωποι δεν παίζονται και αυτό είναι γεγονός. Οπότε πάμε..

Φανταστείτε όλα τα ζώα να ήταν σαν τα πόκεμον. Τι εννοώ θα με ρωτήσεις, ωρέ αγαπητέ αναγνωστή και γι'αυτό σου απαντώ ευθύς αμέσως. Λοιπόν, για όσους έβλεπαν πόκεμον, αλλά και για όσους δεν το έβλεπαν βασικά (αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι! Ανόητοι είστε!) θα ξέρουν πως τα πόκεμον 'μιλάνε' λέγοντας το όνομα τους. Δηλαδή ο Pikachu, λέει Piika - Pikachu, ο Bulbasaur λέει Bulbasaaaur κτλ. Το πιάσατε το νόημα. Φανταστείτε λοιπόν να ήταν έτσι και τα ζώα. Και το καθένα να έλεγε το όνομα του. Μα θαρρώ θα χε άπειρη πλάκα! Τα κουνέλια να χοροπηδάνε και να λένε Κούνελος, Κούνελος με κάθε πηδηματάκι, οι γάτες να λένε Γααατα. Όταν είναι θυμωμένες να το λένε άγρια, όταν το παίζουν γλυκούλες και είναι χαδιάρες να το λένε και πολύ νιαουριστά (τραγική η χρήση της λέξης αυτής στη συγκεκριμένη φάση, αλλά δε μπορώ να περιγράψω αλλιώς αυτό που θέλω να πω). Γιατί τα σαλιγκάρια? Που θα ναι φάση σσσσσσσααααααααα---λλιιγκααααααααααρρρρ----ιιιιιι! Υπάρχει βέβαια το μεγάλο πρόβλημα της γλώσσας. Εννοώ πως αφού τα ζώα έχουν διαφορετικά ονόματα σε κάθε γλώσσα τι θα γίνει? Θα υπάρχει μια διεθνής γλώσσα ζώων? Δεν ξέρω. Δεν έχω σκεφτεί τις λεπτομέρειες ακόμη. Αλλά μην ανησυχείτε! Ούτως ή άλλως, και τώρα τα ζώα δεν 'μιλάνε' διαφορετικά σε κάθε γλώσσα? Τα σκυλιά για παράδειγμα στην Ελλάδα κάνουν 'γαβ γαβ', στην Αγγλία και Αμερική 'woof woof', στη Γερμανία 'bau bau', στην Ιαπωνία 'wan wan'. Επομένως με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να δουλέψει και το δικό μου σύστημα. Μα νομίζω μια μέρα θα κάτσω και θα τα ηχογραφήσω για να έχετε όλοι μια ιδέα για το τι λέω.

Τέλος τώρα αυτό το θέμα. Πάμε σε επόμενο. Δεν έχω βέβαια και άλλο μετά, αλλά δεν πειράζει! Λοιπόν. Το είχα δει μια μέρα στο Internet, δεν ξέρω ακριβώς που, δεν έχει και σημασία βέβαια και από τότε δε μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου. Λοιπόν, οι πάπιες που λέτε είναι μπαζουκερά ζώα. Εγώ δε τα συμπαθώ. (Μιλάμε αυτός είναι πρόλογος, μην ανησυχείτε!) Αν παρατηρήσει όμως κανείς μια πάπια, θα παρατηρήσει πως το ράμφος της έχει σχήμα σκύλου. Ορίστε και μια φωτογραφία γιατί αλλιώς που να σας έρθει!



Να λοιπόν! Έχει τα δύο του αυτάκια εκεί πάνω. Τα μάτια του ακριβώς από κάτω και το μαύρο στην άκρη είναι η μουσούδα του. Και από τη στιγμή που το είδα, δεν έχω ξαναδεί πάπια (live ή φωτογραφία της) και να μην το χω παρατηρήσει. Από όπου και να την δεις, ο σκύλος είναι εκεί! Δοκιμάστε το. Θα αλλάξει η ζωή σας.

Τι άλλο τώρα? Είχα πει πως θα ανεβάζω και καμιά φωτογραφία που χω βγάλει. Αν κανείς θέλει να δει τα πάντα, έχω flickr. Ορίστε και το link. Αλλά ας βάλω δυο-τρεις τώρα. Α! Και αφήστε ένα σχόλιο αν διαβάζετε το μπλογκίδι. Θέλω να δω σε ποιούς γίνομαι ρεζίλι!


6 comments:

  1. χα!τώρα λοιπόν θα σχολιάσω~!Νομίζω πως το σαλιγκάρι θα ένιωθε μειονεκτικά,διότι δεν έχει γλώσσα για να μιλήσει.Δεύτερον,ΠΟΣΟ ΓΑΜΑΤΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ?
    και τέλος οι φωτογραφίες καταπληκτικές,όλες!:)

    ReplyDelete
  2. Πλάκα κάνεις! Δεν έχουν γλώσσα? Και ο Γκαρυ πως νιαουρίζει στον Μπομπ? Καλά τρανταχτό το επιχείρημα μου, τι να πω. Αλλά ξέρω γω! Φαντάσου το όμως.
    Και ναι. Συμφωνώ. Απίστευτα πολύ. Στην Αγγλία πορώθηκα να τις κοιτώ.
    Και τέλος. Ευχαριστώ άπειρα. Ειδικά από σένα πολύ κοπλιμέντο.

    ReplyDelete
  3. (Ξερω'γω,τα μισα απο οσα σου γραφω στα σχολια δεν εμφανιζονται! Tραγικο.)

    ...στη Γερμανία 'bau bau',στην Ιαπωνία 'wan wan'.
    Seriously? -.-

    Θα συμφωνησω με Αθηνα, αρχικα δεν ειχα καταλαβει την περιγραφη για το ραμφος της παπιας, αλλα οταν ειδα τη φωτογραφια, ηταν ουαου!

    Και,μιλαμε, καταπληκτικες και οι δικες σου φωτογραφιες. ;D

    ReplyDelete
  4. Μα δε γράφτηκε το άλλο μου σχόλιο? Μα θαρρώ δε πάτησα δυο φορές το κουμπί. Meh.

    Πολύ χαίρομαι που η πάπια μου ενθουσίασε δύο ανθρώπους γιατί και γω ενθουσιάστηκα εξίσου πολύ όταν το είχα πρωτοαντικρύσει! Και κάτι έλεγα πριν για ένα δέος που με κατακλύζει από πάνω μέχρι κάτω!

    ReplyDelete
  5. Ουάου! Πραγματικά υπάρχει η γλυκιά μουρίτσα ενός σκύλου πάνω στην πάπια :Ο
    Πόσο πόσο παρατηρητικός πρέπει να 'σαι για να δεις κάτι τέτοιο?!
    Ωραίες φωτο btw(:

    ReplyDelete
  6. Φχαριστώωωω. Μα πάντα μου φαίνεται χάλι το φ στο ευχαριστώ, αλλά! Δε γίνεται αλλιώς!
    Μα ναι μιλάμε! Σκύλος πάνω σε πάπια! Τέλειο! Αλλά το διάβασα στο ιντερνέτι! Όλα υπάρχουν!

    ReplyDelete